El Consell destina 8 milions € a Castelló en el pressupost autonòmic de 2021 per a ampliar el parc públic d’habitatge

El Consell destina 8 milions € a Castelló en el pressupost autonòmic de 2021 per a ampliar el parc públic d’habitatge

El Consell destina 8 milions € a Castelló en el pressupost autonòmic de 2021 per a ampliar el parc públic d’habitatge

El portaveu de Podem-EUPV, Fernando Navarro, i el diputat en Corts, Ferran Martínez, destaquen que Castelló serà la ciutat que proporcionalment rebrà més inversió en habitatge

 

PodeLa Generalitat Valenciana destinarà 8 milions d’euros en matèria d’habitatge en el pressupost autonòmic de 2021 per a ampliar el parc públic i avançar en polítiques que garantisquen el dret a l’habitatge, segons ha destacat aquest divendres el portaveu de Podem-EUPV a l’Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, en una roda de premsa convocada al costat del diputat en Corts d’Unides Podem, Ferran Martínez.

 

Navarro ha subratllat l’esforç de la Conselleria d’Habitatge a Castelló i ha afirmat que “serà la ciutat que proporcionalment rebrà més inversió en 2021, amb 8 milions d’euros, que incrementarà la capacitat per a ampliar el dret a l’habitatge i l’Estat de Benestar”. Entre altres projectes, ha esmentat l’actuació de rehabilitació sostenible en un edifici autonòmic de l’avinguda Caputxins, que propiciarà 12 habitatges socials nous i la primera promoció pública en anys; la reforma de 35 habitatges municipals del carrer Santa Cruz de Tenerife, que se sumarà a les 227 actuals; el pla de regeneració urbana (ARRU) en el barri de la Guinea, que reformarà 120 pisos municipals del carrer Huesca; i el projecte de revitalització del grup San Lorenzo.

 

Per part seua, el diputat autonòmic ha subratllat que el *Botànic ha presentat uns comptes expansius i socials per a fer front a la crisi per la pandèmia, reforçar els serveis públics i ajudar al sector productiu per a la reactivació econòmic. Ha explicat que contempla una reforma fiscal progressiva, augmentat l’IRPF a les rendes més altes i creant un impost per als habitatges buits de grans propietaris; incrementa en 2.600 milions la despesa i perseguirà el frau fiscal. Ha afirmat que la despesa social augmenta un 19%; habitatge, un 9%; educació, un 7%, i sanitat, un 10%.


Comparte

Comparte:

Este contingut també està disponible en: esCastellano (Castellà)